Parempaa uutta vuotta

Vihdoin tämä vuosi lähentelee loppuaan. Eipä olisi vuoden alussa uskonut, millaisia muutoksia ja tapahtumia tämäkin vuosi sisällään tulisi pitämään. On tapahtunut paljon ihania asioita, mutta myös paljon asioita, joita ei pitäisi tapahtua. Ikinä, tiedättekös. On ollut iloa, onnenkyyneleitä. Mutta myös pohjatonta surua ja epätoivoa.

Onneksi vuosi vaihtuu. Loppuvuosi on mennyt pitkälti sumussa, joten uuden sivun avaaminen on tässä kohtaa enemmän kuin paikallaan. Loppuvuonna olen pohtinut paljon elämää ja siihen liittyviä asioita. Mitä oikeastaan haluan ja mikä tekee onnelliseksi? Miten voisin itse olla parempi kumppani, perheenjäsen, työkaveri tai ystävä? Millaisia ratkaisuja teen elämässä? Miten suhtaudun asioihin?

Kuukausi sitten kohtasimme suurimman surun, mitä ei osannut odottaa. Kaikki kävi niin yllättäen. Asia on melko arka kirjoittaa, enkä siksi halua paljastaa yksityiskohtia. Suru muutti omaa ajatusmaailmaani ja aloin kyseenalaistamaan asioita. Miten voi tapahtua jotain näin kamalaa? Miksi. Miten onni voi kääntyä yhtä äkkiä niin suureksi suruksi?

Suru on hyvin aaltoilevaa. Toisena päivänä pystyy elää melko normaalia elämää, koska ei ajattele asioita. Kun taas toisena päivänä tuntuu merkityksettömältä ja turhalta. Suru on raastavaa, mutta se myös kasvattaa. Ei tätä silti olisi tahtonut.

Mä usein osaan sulkea ja peittää ikävät tunteet, mutta nyt ne ovat varmasti näkyneet myös ulospäin.

Nyt olisi kai oikea aika puhua uuden vuoden lupauksista? En ole tehnyt perinteisiä uuden vuoden lupauksia enää muutamaan vuoteen. Tällä hetkellä ylipäätään lupaukset kuulostavat turhilta. En uskalla luvata, koska en tiedä mitä tulevaisuus pitää sisällään.

Mielummin asetan pieniä toiveita tai tavoitteita tulevalle vuodelle. Niidenkään suhteen en lähde keulimaan, sillä tavoitteet ovat olleet hyvin arkisia, esimerkiksi säästötavoitteita tai omaan elämäntyyliin tai harrastuksiin liittyviä. Ehkä ne auttavat pääsemään eteenpäin?

Huomenna vaihtuu vuosi ja eletään vuotta 2020. Parempaa uutta vuotta, jooko?

  • life

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229