Sisustusinspiraatiota kevääseen

*sisältää mainoslinkkejä

Photo by Devon Janse van Rensburg on Unsplash

Uuden kodin haaveet ovat lisänneet intoa sisustamiseen ja kodin ilmeen uudistamiseen. Muuttamisen myötä kotiin tottakai tulisi muutenkin hankittua uusia huonekaluja, mutta myös kodin väärimaailma saisi kokea osaltaan päivitystä. En tiedä onko hieman hullua miettiä uusia huonekaluja ja sisustusjuttuja ennen virallista kaupantekoa, mutta toisaalta asuin sitten missä tahansa loppu keväästä, haluan sisustukseen muutoksia tehdä. Eli mitäpä suotta kainostelemaan!

Aikaisemmin olen luottanut hyvin maanläheisiin sävyihin, mutta nyt esimerkiksi smaragdinvihreä on lumonnut minut pauloihinsa. Meidän uudesta kodista tulisikin siis löytymään muun muassa vihreää väriä valkoisen, mustan ja kullan lisäksi. Pintamateriaalien osalta en välttämättä kaipaa erikoisuuksia. Seinät saisivat omaan makuuni olla melko neutraalit. Väreillä leikittelyn toteutan mielummin huonekalujen ja sisustusesineiden avulla, jolloin niistä pääsee kyllästyessä myös mahdollisimman pian eroon, haha. Vaikkakaan en usko, että esimerkiksi vihreisiin huonekaluihin kyllästyisin.

Vihreä erityisesti huonekaluissa taitaa olla nyt isosti IN, sillä vihreitä nojatuoleja tuntuu löytyvän helposti sieltä täältä. Vihreän eri sävyt taitavat olla pinnalla myös seinien tehosteväreissä, sillä Instagramissa olen törmännyt niihin useampaankin otteeseen. Eikä siinä, sehän on kyllä super kaunis väri, oli se sitten nojatuolin taikka maalin muodossa.

Jotexilta olen löytänyt usein mieleisiä huonekaluvaihtoehtoja ja sisustusesineitä. Koska haluamme uuteen kotiin sinivihreät (vaiko oikeammin smaragdinvihreät?) nojatuolit, katselimme vaihtoehtoja myös Jotexin valikoimasta. Erityisesti nämä Ellne-nojatuolit olivat yksi mieluisa vaihtoehtomme, mutta päädyimme niiden sijaan ostamaan nojikset Maskusta. Maskun tuolit olivat alennuksessa, joten säästimme niiden osalta muutaman satasen. Ja vaikka nojatuolit toisivatkin sisustukseen pientä eloa, värimaailmassa toistuvat kuitenkin muuten pääsääntöisesti hyvin vaaleat sävyt. Muun muassa sohva tulisi olemaan beige divaani ja sisustustyynytkin tulisivat olemaan melko maltillisissa väreissä.

Photo by Devon Janse van Rensburg on Unsplash

Rivien välistä voikin ehkä arvata, että uutta kotia ja sinne muuttoa odotetaan kuin kuuta nousevaa. Nyt täytyy vain pitää peukut pystyssä, että kuntotarkastus on ok ja pääsemme muutaman kuukauden sisällä jo muuttamaan.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Asuntokuumetta

Mulla iski asuntokuume ensimmäisen kerran pari vuotta sitten syksyllä, kun pohdin tosissani oman asunnon hankintaa. Onneksi en sitä kuitenkaan silloin tehnyt, sillä ensiasunnon ostajan edut säilyivät. Viime vuoden kesällä kisalavoille valmistautuessa asuntoasiat eivät käyneet pienessä mielessäkään, kunnes ne taas viime syksynä ne valtasivat mielen uudelleen.

Olisiko aika tehdä iso siirto ja löytää meille ensimmäinen oma koti? Millaisia ominaisuuksia me ensikodiltamme toivottaisiin?Asumismuoto?

Vaikka omakotitaloasuminen on usein käynyt mielessä, on rivitalokoti tuntunut sopivammalta vaihtoehdolta. Tilaa saa olla, mutta hukkaneliöitä ei tarvitse. Omakotitalossa vietin elämästäni pari kymmentävuotta, mutta kokisin silti, että rivitalossa pääsee nauttimaan lähes samanlaisista mahdollisuuksista. Toki samalla luopuen osasta (ikävistäkin) velvollisuuksista. Molemmissa asumismuodoissa on siis sekä hyviä että huonompia puolia.

Kerrostaloasuminen ei kuitenkaan ole niin kovasti mieleeni, että oman kodin kerrostalosta haluaisin ostaa. Ainakaan tässä elämäntilanteessa. Sitä vaihtoehtoa emme siis edes harkinneet. Meillä on ollut isona kriteerinä asunnon mietinnässä myös jonkinlainen oma piha tai terassi, sillä Unna viihtyy helposti useita tunteja ulkosalla. Parveke ei ole ollut pakollinen, mutta olisihan sekin kiva. Kerrostaloista harvemmin edes terassia löytyy, lukuunottamatta joitakin maantasossa olevia vaihtoehtoja.


Sijainti?

Tällä hetkellä asumme Kouvolassa ja molemmilla on vakituiset työt Kouvolan alueella. Hyvin luonnollisesti siis myös asunnon sijainti rajoittuu Kouvolaan. Meille muodostui kuitenkin tietyt kriteerit asunnon sijainnista ja halusimme sen melko läheltä keskustaa kuitenkin välttäen tiettyjä asuinalueita. Hyvät kulkuyhteydet työpaikalle olivat myös tärkeät ja tietysti toivottavaa olisi, että työmatka lyhenisi sekä ajallisesti että kilometrien osalta.Asunnon rakennusvuosi ja koko?

Asuntokriteerit rakennusvuoden osalta olivat aluksi melko jyrkät, mutta kun hyviä vaihtoehtoja löytyi myös "vanhemmista" (1980 eteenpäin rakennetut), laskimme hieman rajoja. Rakennusvuosi vaikuttaa osaltaan rakenteisiin, rakennustekniikkaan, jonka ohella kiinnitimme huomioita myös rakennusmateriaaleihin.

Kun mietimme asuntovaihtoehtoja, tulimme tulokseen, että kolmio on vähintään ihan ehdoton. Neliömäärällä ei olisi niin suurta merkitystä, mutta mielellään +90m2 olisi lähtökohtana hyvä. Esimerkiksi kaksi tai kolme makuuhuonetta olisi ideaali. Kodinhoitohuone ei myöskään ole välttämättömyys, kunhan kylpyhuoneeseen mahtuvat pesutorni sekä jonkinlainen säilytyskaappi. Ja oma sauna on oltava, siitä ei tingitä!


Muita asioita?

Näiden asioiden ohella asunnon hankintaan vaikuttavat tietysti hinta, tehdyt ja tulevat remontit, taloyhtiön laina, vastikkeiden määrä, asunnon kunto sekä se syvä tunne, joka kertoo itselle, että "tämä se on!".

Ja tiedättekös mitä? Olemme tehneet omasta kotiunelmastamme ostotarjouksen, se on hyväksytty ja toivottavasti olemme pian onnellisia oman kodin omistajia. Mikäli muuttujia ei tule matkaan, tämä tapahtuu aivan näinä lähiviikkoina... Siihen asti pidän teidät kuitenkin epätietoisuudessa asunnon osalta.

  • life

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Päivälenkki Repovedellä

Repoveden kansallispuisto on ollut mulle pitkään tärkeä paikka. Metsässä luontopoluilla ulkoilu on kivaa ja ”helppoa” liikuntaa, johon on mukava yhdistää vaikkapa pieni eväsretki. En usko, että kukaan kieltäytyisi muutaman tunnin reippailusta raittiissa ulkoilmassa? Saatika sitten hyvistä eväistä?

Me pyörähdettiin tammikuun alussa Repovedellä Lapinsalmen ympäristössä seikkailemassa ja paistettiin samalla makkarat. Pariinkin otteeseen :-D. Lähdettiin luontopolulle ihan vain rennolla ulkoilumielellä, joten mitään kovin pitkää lenkkiä ei kokonaisuudessaan heitetty. Ulkoilun parissa vierähti nelisen tuntia, jonka aikana paistoi niin aurinko, tuuli kovasti kuin satoi luntakin - hyvin monenlaisia sääilmiöitä ehtikin hassuun muutamaan tuntiin.


Uusi riippusilta oli avattu Lapinsalmen yli, jota päästiin samalla testaamaan ensimmäistä kertaa. Uusi silta oli kyllä paljon vankempi kuin edellinen, joten mikään jännitysnäytelmä ei salmen ylittäminen nyt ollut. Unnakin käveli jälleen tosi rohkeasti sillan.

Paistettiin tosiaan ulkoilun aikana kaksi kertaa makkaroita Kapiaveden nuotiopaikalla. Aamupäivällä saatiin grillailla ihan rauhassa, mutta ainakin iltapäivää kohden ihmisiä oli jo enemmän liikkeellä, joten nuotiopaikoillakin oli pientä tungosta. Saatiin kuitenkin makkarat molemmilla kerroilla grillattua, joten no worries! Kapiaveden nuotipaikalta löytyy kaksi tulentekopaikkaa, joista toinen on ihan super kiva. Nuotipaikalta on kaunis näkymä Kapiavedelle, jossa kelpaa nautiskella eväitä.


Ulkoilu metsässä ja luontopoluilla tekee todella hyvää. Olisi mukava käydä pian taas uudelleen kävelemässä Repovedellä, sillä onhan siellä nyt niin paljon erilaisempi fiilis ulkoilla kuin kaupunkialueella. Ollaan Josen kanssa puhuttu pitkään myös retkeilystä hieman pohjoisemmassa, mutta sen eteen ei vielä olla tehty sen suurempia siirtoja. Yö teltassa ois pitkästä aikaa niiiiin kiva! Ja ihan uusissa maisemissa vieläpä.

Pyhtäällä on Valkmusan luontopolku, jossa en ole koskaan käynyt. Olen sinne monta kertaa suunnitellut lähtöä, mutta jostain syystä se on aina unohtunut. Varsinkaan nyt, kun asun taas hieman kauempana, tuntuisi "turhalta" lähteä muutaman kilometrin lenkille monen kymmenen kilometrin päästä. Sen voisikin ehkä yhdistää Kotkavisiittiin, joten Kotka-ystäväiset (vink, vink) - Milloin meennään?

  • life

Tykkää-merkinnät

Kommentit